top of page

İnstagram Hikaye paylaşımı yaparken nelere dikkat edilmeli ?

Güncelleme tarihi: 7 Eyl 2023


Instagram Hikaye Paylaşımı


Dünya genelinde sosyal medya kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Her gün milyonlarca kişi sosyal medya platformlarına kaydoluyor ve bu platformlar üzerinden tanıdığı kişilerle etkileşime giriyor. Sosyal medya platformlarına olan bu ilgi uygulamaların da dikkatini çekiyor ve neredeyse bütün sosyal medya platformları kendilerini geliştirmek için farklı özellikleri piyasaya sunuyor.


Hepimizin hayatında önemli bir yer eden Instagram’da kendini sürekli geliştirmeye devam eden bir sosyal medya platformudur. Instagram bünyesine eklenen her özellik herkes tarafından sevilmekte ve kullanılmaktadır. Instagram’ın snapchatten esinlenerek hayata geçirdiği story yani hikâye özelliği de bunlardan biridir.

Instagram Hikâye Paylaşımı Rehberi adlı bu yazımızda sizlere Instagram Hikayeleri hakkında önemli bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Instagram Hikâye Özellikleri hakkında bilgi edinebilir ve Instagram Story’i daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.


Instagram Hikayesi Nedir?


Instagram Hikayeleri, Instagram panelinin üst kısmında görüntülenen ve paylaşımın ardından 24 sonra kaybolan görüntü, video ve ses paylaşımlarına verilen isimdir.

Instagram Hikayeleri, hesabınız gizli hesap değilse herkes tarafından görüntülenen fakat gizli hesapsa yalnızca takipçileriniz tarafından görüntülenebilen paylaşımlardır.


Instagram Hikayesi Nasıl Paylaşılır?


Instagram Hikâye Paylaşımı Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlerin Instagram Hikâye Paylaşımı Nasıl Yapılır sorusuna yanıt vereceğiz. Instagram’da hikâye paylaşımı yapmak için;

  • Ä°lk olarak Instagram hesabınıza giriÅŸ yapın.

  • Instagram ana sayfasının üst bölümünde yer alan Hikâyem bölümüne tıklayın.

  • Bu bölüme tıkladıktan sonra fotoÄŸraf veya video çekebilir ve hikayenizde paylaÅŸabilirsiniz yada daha önceden Instagram hikâye boyutu olan 1080 x 1920 px ölçülerinde fotoÄŸraf ve videoları galerinizden ekleyebilirsiniz.

Instagram hikayeler özelliğinin daha aktif bir şekilde kullanılmasını sağlamak için hikayeler bölümüne birçok özellik eklemiştir. Instagram hikayelerinde kullanabileceğiniz özellikler şunlardır;

  • Konum; Hikayelerinize konum eklemenizi saÄŸlayan özelliktir. Bu bölümden bulunduÄŸunuz konumu ekleyebileceÄŸiniz gibi yakınınızda bulunan bir konu ya da arama yaparak herhangi bir konumu da ekleyebilirsiniz.

  • Bahset; Hikayelerinizde arkadaÅŸlarınızı etiketleyebilmenize olanak saÄŸlayan özelliktir.

  • Konu Etiketi; Bir kelimenin önüne # iÅŸareti eklenerek oluÅŸturulan hashtagleri hikayelerinizde kullanmaya olanak saÄŸlamaktadır.

  • Sorular; Instagram hikâye paylaşımlarında kullanabileceÄŸiniz bu özellik sayesinde hikayenizi gören kiÅŸilerin sizlere soru sormasını saÄŸlayabilirsiniz.

  • GIF; Hikayenize hareketli görseller eklemenizi saÄŸlamaktadır. Genellikle diÄŸer kullanıcılar tarafından oluÅŸturulan görseller kullanılmaktadır.

  • Müzik; AnlaÅŸma yapılmış albüm ve ÅŸarkıların bulunduÄŸu özelliktir. Müzik özelliÄŸi sayesinde storylerinize sevdiÄŸiniz ÅŸarkıları ekleyebilirsiniz.

  • Anket; Instagram takipçileriniz için anket yapmanıza olanak saÄŸlayan özelliktir. Genellikle hayır ve evet cevapları bulunsa da anketin konusuna göre cevaplar çeÅŸitlendirilebilmektedir.

  • Test; Takipçilerinize test yapmanızı saÄŸlayan Instagram Hikâye özelliÄŸidir. Test özelliÄŸi sayesinde takipçilerinize bir soru sorabilir ve 4 seçenek belirleyerek yanıt vermelerini saÄŸlayabilirsiniz.

Sizler de Instagram’ın Hikâye özellikleri arasında bulunan bu özellikleri kullanarak daha etkili ve eğlenceli Instagram Hikayeleri paylaşabilirsiniz.







6 görüntüleme
bottom of page